Pētījums

Adults in Formal Education: Policies and Practice in Europe


Gads:
2011
Organizācija:
EURYDICE


Autori

Providus


[i]Eurydice[/i] tīkla pētījums akcentē vairākas problēmas, ar kurām saskaras Eiropas valstis, tai skaitā Latvija, lai līdz 2020. gadam panāktu vismaz 15% pieaugušo līdzdalību kādā no izglītības un apmācības veidiem.

Eurydice pētījums atklāj, ka 2009. gadā Eiropā bija apmēram 76 miljoni pieaugušo, kuru izglītība bija zemāka par pabeigtu vidējo izglītību, ko var uzskatīt par minimālo nepieciešamo nosacījumu ne tikai veiksmīgam startam darba tirgū, bet arī ilgstošai nodarbinātībai. Latvijā tāpat kā Vācijā, Igaunijā, Lietuvā un Slovākijā ir salīdzinoši maz pieaugušo vecumā no 25 līdz 64 gadiem ar nepabeigtu vidējo izglītību – 9-15%. Tikmēr Spānijā un Itālijā tie ir gandrīz 50%. Savukārt tikai 2% pieaugušo Latvijā ir ar nepabeigtu pamatizglītību, kas ir ļoti labs rādītājs. Pētījums saistīts ar Eiropas Komisijas Rīcības plāna pieaugušo izglītībai (2007-2010) izpildi.

Adults in Formal Education: Policies and Practice in Europe

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!