Pētījums

Bērnu antisociālās uzvedības mazināšana: agrīnās prevencijas modeļi


Gads:
2014
Organizācija:
PROVIDUS


Autori

Andrejs JudinsIlona Kronberga


Foto: campdarby

Ko tieši nozīmē „agrīnā prevencija”, un kāda ir tās loma izglītības iestāžu un tiesībsargājošo iestāžu speciālistu, sociālo pakalpojumu sniedzēju, kā arī vecāku un bērnu ikdienā?

Kāds ir tiesiskais ietvars, bērnam iegūstot cietušā statusu kriminālprocesā? Kā Lietuvas speciālistiem veicās ar mediācijas ieviešanu policijas darbā un kādas agrīnās prevencijas pieejas izmanto Bulgārijā?

Konferencē „Bērnu sociāla iekļaušana kā antisociālas uzvedības novēršanas metode”, kas notika 2013.gada 27.-28. novembrī, speciālisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Beļģijas un Bulgārijas diskutēja par šiem un citiem jautājumiem (prezentācijas no konferences).

(Konferences ziņojums latviešu valodāpdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!