Raksts

Domapmaiņa: Kā tiesiski regulēt viendzimuma partnerattiecības?


Datums:
16. maijs, 2012


Autori

Providus


Latvijā dzīvo “neredzamās ģimenes” — viendzimuma pāri, kurus nesargā Satversme, jo tajā ir nostiprināta tikai savienība starp vīrieti un sievieti. Aicinām uz diskusiju par to, kādam būtu jābūt viena dzimuma partnerattiecību tiesiskajam regulējumam.

Taču nesen viena neredzamā ģimene izgaismojās — ir piedzimis bērns, kuram ir mamma, tētis un vēl viena mamma. Kādi juridiski šķēršļi ir likti šīs ģimenes ceļā? Un kā tos novērst, lai visas ģimenes Latvijā varētu baudīt pilntiesīgu dzīvi? Lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) un viņu draugu apvienība Mozaīka pagājušā gada sākumā rosināja Latvijā pieņemt partnerattiecību likumu, kas juridiski atzītu “neredzamās ģimenes”, tomēr valsts amatpersonas šo priekšlikumu nav atbalstījušas.

Sabiedriskās politikas portāls politika.lv un K. Adenauera fonds aicina Jūs uz domapmaiņu “Kā tiesiski regulēt viendzimuma partnerattiecības?” šā gada 16. maijā, plkst. 18:00-20:00 Rīgā, Birojnīcā, Berga Bazārā (ieeja no Dzirnavu ielas).

Par to, kādam viena dzimuma partnerattiecību tiesiskajam regulējumam būtu jābūt domapmaiņā diskutēs Saeimas priekšsēdētājas biedre Inga Bite (RP), Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Bordāns, LGBT un viņu draugu apvienības Mozaīka valdes locekle Evita Goša, Dr.iur. Kristīne Dupate un tiesībsargs Juris Jansons.

Diskusiju vada žurnāliste Baiba Strautmane.

Diskusija būs vērojama arī tiešraidē politika.lv un K. Adenauera fonda mājas lapā. Pēc diskusijas visi aicināti turpināt aktīvas sarunas pie vīna glāzes.

Birojnīcā vietu skaits ir ierobežots. Lūdzu, piesakieties dalībai diskusijā, rakstot uz straustina@politika.lv līdz 15. maijam.

Sabiedriskās politikas portāls politika.lv un K. Adenauera fonds domapmaiņas par sabiedrībai nozīmīgiem jautājumiem rīko regulāri — katra mēneša trešajā trešdienā. Nākamā domu apmaiņa iecerēta 13. jūnijā.

Uz tikšanos!
Plašāka informācija:
Ilze Straustiņa, politika.lv producente, straustina@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!