Pētījums

Homofobiskā runa Latvijā: Politiķu monitorings


Gads:
2007
Organizācija:
Mozaīka, ILGA Europe - European Region of the International Lesbian and Gay Association


Autori

Providus


Lai sekmētu izmaiņas neiecietīgajā politiskajā vidē Latvijā, Mozaīka ir veikusi pētījumu, kas palīdz identificēt piemērus homofobiskiem izteikumiem un iepazīstina ar monitoringa jeb uzraudzības (turpmāk tekstā – monitoringa) mehānismu politiķu izteikumu dokumentēšanai saistībā ar gejiem un lesbietēm.

Šī ziņojuma mērķis ir monitorēt politiķu homofobistiskos izteikumus Latvijā un izstrādāt potenciāli multiplikatīvu metodoloģiju monitoringa attīstīšanai un uzlabošanai. Izpēte ir veidojusi apjomīgus datus par politiķu sarunām attiecībā uz gejiem un lesbietēm, kā arī raisījusi daudzus jautājumus tālākai iztirzāšanai.

(Homofobiskā runa Latvijā: Politiķu monitoringspdf) (391.89 KB)

(Homofobiska runa Latvijāpdf) (113.00 KB)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!