Raksts

IESPĒJA: Nestreb karstu! Kā tikt pie kvalitatīvas Satversmes preambulas?


Datums:
17. oktobris, 2013


Autori

Providus


Kādam ir jābūt Satversmes preambulas izstrādāšanas un apstiprināšanas procesam, lai panāktais rezultāts būtu kvalitatīvs un pats izstrādes process – atzīts par taisnīgu visā Latvijas sabiedrībā?

Vai pietiek ar to, ka šādu projektu izstrādātu un apstiprinātu kāds no nākamajiem Saeimas sastāviem, vai vajadzīgas plašākas konsultācijas ar Latvijas sabiedrību un dažādu jomu ekspertiem – vēsturniekiem, juristiem, antropologiem? Varbūt jāizmanto dziļākas demokrātiskas metodes, piemēram, līdzīgi kā Islandē klātienē un internetā aicinot Latvijai piederīgos dalīties ar saviem priekšstatiem par Latvijas nākotnes pamata vērtībām – tā, lai tālākais konstitūcijas teksts tiktu izstrādāts uz tautas gudrības pamata?

Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS šī gada 21.oktobrī, plkst. 16:00 rīko publisku prāta vētru, lai atrastu vislabākos veidus, kā iesaistīt sabiedrību un plašu ekspertu loku Satversmes preambulas izstrādē. Prāta vētra notiks kafejnīcas Kafka telpās, Vaļņu ielā 26 (grāmatnīca “Globuss” 2. stāvs) Diskusijas tiešraide būs vērojama sabiedriskās politikas portālā politika.lv

Ar savu redzējumu par sabiedrības iesaisti valsts pamatdokumenta tapšanā iztaujāsim arī Saeimas frakciju pārstāvjus – Eināru Cilinski (NA), Rasmu Kārkliņu (V), Borisu Cilēviču (SC), Kārli Seržantu (ZZS) un Valdi Liepiņu (RP).

Prāta vētrā izstrādāsim priekšlikumus, kā vislabāk iesaistīt sabiedrību Satversmes grozījumu izstrādē. Priekšlikumu sabiedriskā apspriešana no 21.oktobra līdz 1.novembrim norisināsies sabiedrisko diskusiju interneta platformā Mūsu valsts (www.musuvalsts.lv), dodot iespēju ikvienam Latvijas piederīgajam – Latvijā un ārzemēs – izteikt savu viedokli un piedāvāt citus risinājumus.

Plašāka informācija:
Dace Akule,
Sabiedriskās politikas centra PROVIDUS direktore,
providus@providus.lv;
tel.: 67039251


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!