Raksts

Jaunais trijjūgs


Datums:
07. marts, 2013


Autori

Ilze StraustiņaMarta Herca


Foto: hz536n

Kaut arī Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļi jau skaidrojuši savu lēmumu, balsojot par Latvijas Televīzijas valdes locekļiem – tomēr palikuši vēl neatbildēti jautājumi.

7. martā, 2013.gadā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome iecēla jauno LTV valdi. Balsojumā par Ivaru Belti, kuru ievēlēja par Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoru nepiedalījās NEPL padomes locekle Aija Cālīte-Dulevska. Viņa medijiem solīja plašāku, rakstisku skaidrojumu, bet īsumā norādīja, ka iebilst pret Ivara Beltes kandidatūru, saistībā ar viņa līdzšinējo profesionālo darbību ”Baltijas Mediju Alianse”.

Vai jaunais LTV ģenerāldirektors Ivars Belte varēs uzņemties atbildību un kļūt par tādu sabiedriskās televīzijas līderi, kura vadībā žurnālisti var strādāt neatkarīgi un kvalitatīvi? Vai līdzšinējā izvairīšanās no atbildības, par ko liecināja atbildes uz jautājumiem dažādos preses izdevumos un LTV darbinieku sapulcē, būs pārdomāta un pozīcija mainīta? Vai šīs bažas NEPLP locekļi, formulējot savu viedokli, ņēma vērā?

Vai labi iesaiņots, nekam nederīgs produkts būs tas, kas veicinās sabiedriskās televīzijas attīstību un ies kopsolī ar laiku? Komanda, iedvesma un skaidrs redzējums – kā un ko,- palīdzēs. Labi, ka S. Ņesterovs domā par radošuma veicināšanu Zaķusalas mūros un ideju ģenerēšanu. Vēl labāk būtu, ja būtu skaidrs, kurā virzienā doties.
Atvainojos Ņesterova kungam par video blogā nepareizi lietoto uzvārdu. (I. Straustiņa)

Raksts tapis PROVIDUS īstenotajā projektā ‘Valsts un nevalstisko organizāciju partneris interešu aizstāvībā‘. 92.07% no Projekta finansē Eiropas Savienība ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību. Apakšaktivitāti administrē Valsts kanceleja sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!