Raksts

Juvenālās justīcijas sistēmas Eiropā – reformas attīstība un labākā pieredze


Datums:
25. jūlijs, 2010


Autori

Providus


Foto: Foto no konferences

22. un 23. jūlijā Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS sadarbībā ar Greifsvaldes Universitāti (Vācija) rīkoja konferenci par bērnu noziedzības novēršanas jautājumiem: „Juvenālās justīcijas sistēmas Eiropā – reformas attīstība un labākā pieredze”. Konferencē piedalījās Juvenālās justīcijas eksperti no Vācijas, Dānijas Lietuvas un Latvijas, kā arī Latvijas Republikas Iekšlietu un Tieslietu ministrijas darbinieki, tiesneši, prokurori, advokāti, Valsts un pašvaldību policijas, Valsts probācijas dienesta, Ieslodzījuma vietu pārvaldes, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas un citu institūciju darbinieki, kuru darbs ir saistīts ar nepilngadīgajiem likumpārkāpējiem.

Konferencē dalībnieki iepazinās ar Eiropas valstu pieredzi un labo praksi, organizējot darbu ar nepilngadīgajiem likumpārkāpējiem; piedalījās diskusijā par Latvijas Juvenālās justīcijas attīstības perspektīvām un esošo problēmu pārvarēšanas veidiem.

(Darbs ar nepilngadīgajiem Valsts probācijas dienestāpdf)
Aleksandrs Dementjevs

(uvenālā justīcija Latvijā: ieskats par labo praksi un Juvenālās justīcijas reformas problēmāmpdf)

(Sanctions Systems and Sentencing Practices in Europepdf)
Ineke Pruin

(Juvenile Justice in Lithuaniapdf)
Gintautas Sakalauskas

(Juvenile Justice in Europe – Reform Developments in the Light of International Human Rights Standardspdf)
Frieder Dünkel

(uvenile Justice in the United Kingdom – Restorative Justice, Family Group Conferences and Anti- Social Behaviour Orderspdf)
Philip Horsfield

(Moral Development and Youth Imprisonmentpdf)
Joachim Walter

(Juvenile Justice in Scandinavian Countriespdf)
Anette Storgaard


Dziedināšana bez restēm

Es tev piedodu

Soda patiesā alternatīva

Vairāk ziņu — mazāk noziegumu


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!