Pētījums

Latvijas intereses Eiropas Savienībā 2013/3


Gads:
2013
Organizācija:
Latvijas Politologu biedrība


Autori

Daunis AuersFilips LastovskisIna Strazdiņa


Eiropas parlamenta vēlēšanu priekšvakarā pētnieki šajā rakstu krājumā pievēršas diskusijai par Eiropas Savienības demokrātiskā un komunikatīvā deficītaproblēmām un piedāvā vielu pārdomām un iespējamiem risinājumiem Latvijaskontekstā.

Gan politikas, gan komunikācijas zinātnes pētnieki Eiropas Savienības kontekstā raugās uz vienu problēmu – kā mazināt plaisu starp ES institūcijām un 28 dalībvalstu pilsoņiem.

‘Analizējot demokrātisko atsaucību, jāsecina, ka demokrātijas kvalitāte ir zema. Esot vienīgajai tieši vēlētajai institūcijai Savienībā, EP tiek piešķirti arvien jauni instrumenti, lai tas spētu veiksmīgāk pārstāvēt pilsoņu intereses, kā arī lai palielinātos ES atbildīgums pilsoņu priekšā,65 taču EP gadījumā vēlēšanas nekalpo par veiksmīgu instrumentu atsaucības stimulēšanai ES līmenī, jo lielākoties iedzīvotāji EP vēlēšanās cenšas palielināt nacionālā parlamenta vadošo partiju atsaucību, tās sodot par kļūdām nacionālajā politikā,’ raksta Latvijas Universitātes Politikas zinātnes maģistre Līga Spūle. Par šo jautājumu arī runā vairāki citi žurnālā publicēto rakstu autori — Filips Lastovskis, Sofija Lehelere, Artjoms Konohovs un Žaneta Vegnere.

(Latvijas intereses Eiropas Savienībā 2013/3pdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!