Raksts

Par Latvijas Valsts prezidenta ievēlēšanu tautas nobalsošanā


Datums:
01. jūnijs, 2014


Latviešu vēlētāju biedrība aicina uz diskusiju par Valsts prezidenta ievēlēšanu tautas nobalsošanā.

Līdz šim ir publicēts, ka ir jātaisa Latvijas Republikas Satversmes grozījumi. Bet tie ir meli. Pamatojoties uz Satversmes 2.pantu, 48.pantu un 79.pantu tautas nobalsošanā pieņemtajiem lēmumiem ir virsroka virs Saeimā pieņemtajiem. Satversmes 77.pantā ir uzskaitīti lēmumi, kuri ir spēkā ar tautas nobalsošanu. Satversmes 73.pantā ir uzskaitīti lēmumi, kurus neizskata tautas nobalsošanā. Satversmes 73.pantā iztrūkst, ka tautas nobalsošanā nedrīkst ievēlēt Valsts prezidentu. Tā ka šodien var ierosināt tautas nobalsošanā ievēlēt Latvijas Valsts prezidentu. Tad realizētos tiešā demokrātija. Par Valsts prezidentu jābūt cilvēkam, kas realizē tautas gribu, nevis oligarhu savtīgo un prettautisko gribu.

Latviešu vēlētāju biedrība rosina Latvijas vēlētājiem aktīvi piedalīties diskusijā, lai izraudzītos piemērotāko Latvijas Valsts prezidenta kandidatūru, par kuru Latviešu vēlētāju biedrības biedri, kuri ir arī Latvijas pilsoņi un vēlētāji, rosinās visas tautas nobalsošanu.

Latviešu vēlētāju biedrības e-pasts: lvb@hotmail.lv

Latviešu vēlētāju biedrības statūti, adrese, telefons un raksti pieejami vietnē: http://veletajiem.wordpress.com/

Latviešu vēlētāju biedrības valdes priekšsēdētājs Vilors Eihmanis


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!