Raksts

Video: Augstākā izglītība. Kvalitāte un nauda


Datums:
15. oktobris, 2012


Autori

Providus


Kas ir izglītības reformu pretestības pamatā? Cik ciešā saitē iet nauda un kvalitāte? Par to domapmaiņā diskutē Roberts Ķīlis, Andris Teikmanis un Agrita Kiopa.

Minimāla konkurence, nepietiekams kvalitātes izvērtējums un droša nauda plūsma. Šādos apstākļos pēdējos gados attīstījusies augstākā izglītība Latvijā. Pēc ierosinājumiem veikt konkrētas reformas – mainīt līdzšinējo akreditācijas kārtību un uzraudzību, Rektoru padomes pārstāvji pieprasīja Izglītības ministra R. Ķīļa demisiju. Šķēpi par izmaiņām augstākajā izglītībā lauzti arī Latvijas Studentu Asociācijā. Tikmēr 61 % aptaujāto (SKDS dati) atbalsta nepieciešamību veikt pamatīgas izmaiņas augstākajā izglītībā Latvijā. Kas ir reformu pretestības pamatā? Cik ciešā saitē iet nauda un kvalitāte?

Domapmaiņas panelī piedalās Izglītības ministrs, dr. Roberts Ķīlis, Mākslas Akadēmijas prorektors, profesors Andris Teikmanis un augstākās izglītības eksperte, Liverpūles Universitātes (Lielbritānija) pētniece Agrita Kiopa.
Diskusiju vada žurnāliste Baiba Strautmane.

Politika.lv un Konrāda Adenauera fonda kopīgi rīkotā domu apmaiņa notika 12. oktobrī.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!