Raksts

Video: Cik izdevīgi Latvijai ir piedalīties Visaginas AES projektā?


Datums:
13. jūnijs, 2012


Autori

Providus


Latvija vēl svārstās, vai pievienoties Lietuvas iecerētajam Visaginas atomelektrostacijas (AES) projektam. Līdz 28. jūnijam Lietuva gaida atbildi. Vai dalība Visaginas AES atrisinās Latvijas enerģētiskās atkarības situāciju? Ko ar līdzīgu ieguldījumu enerģētikas nozarē – vidēji miljardu eiro – varētu izdarīt Latvijas ekonomikas labā?

Par Latvijas iesaistes izdevīgumu Visaginas atomelektrostacijas celtniecībā un enerģētikas neatkarību diskutē ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, Sabiedriskās politikas centra PROVIDUS pētnieks Reinis Āboltiņš, AS „Latvenergo” valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs, Bioenerģijas asociācijas valdes loceklis Edgars Vīgants.

Domu apmaiņu vada žurnāliste Baiba Strautmane.

<iframe width="600" height="350" frameborder="0" allowfullscreen="" src="http://i2.veritweet.com/video/3494_s" style="overflow-x: hidden; overflow-y: hidden; z-index:100; position:relative;"> </iframe>

Domu apmaiņu rīko politika.lv un Konrāda Adenauera fonds, tā notika 13. jūnijā Birojnīcā, Berga bazārā.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!